Nieuws

Hagelunie nieuwe partner Dutch Greenhouse Delta

Verzekeraar Hagelunie is de nieuwste partner van stichting Dutch Greenhouse Delta. De overeenkomst is op woensdag 8 mei officieel getekend. De stichting focust op samenwerking binnen de glastuinbouwsector om grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel in de groeiende megasteden en het kweken van bloemen en planten op te pakken en kennis te delen.

Hagelunie is als vooraanstaand Nederlandse verzekeraar volledig gespecialiseerd in tuinbouw. De verzekeraar staat net als de Nederlandse tuinbouw internationaal aan de top. Peter Broekman, managing director International bij Hagelunie: “De tuinbouw is een gespecialiseerde hoogkapitaalsector met risico’s. Door onze krachten te bundelen met Dutch Greenhouse Delta, willen we de Nederlandse toeleveranciers van hightech kassen ondersteunen in hun ambitie van duurzame wereldwijde groei en het kweken van hoogwaardige groenten en bloemen en planten. Wij kunnen investeerders en ondernemers verzekeren van continuïteit door ons aanbod van gespecialiseerde oplossingen in tuinbouwverzekeringen, schadebehandeling en risicobeheeradvies.”

Eric Egberts, CEO Dutch Greenhouse Delta: “Al onze partners leveren een bijdrage om onze tuinbouwkennis op de kaart te zetten en internationaal sterk te maken. Daar is niet alleen technische kennis voor nodig, maar ook kennis op het gebied van risicobeperking, verzekeren en financiën. Hagelunie is daarom een zeer welkome aanvulling in ons collectief.”

Inmiddels zijn meer dan twintig bedrijven partner van Stichting Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en Glastuinbouw Nederland, die samen meer dan honderd bedrijven uit het glastuinbouwcluster vertegenwoordigen, wordt strategisch samengewerkt.

Over Dutch Greenhouse Delta
Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2018 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd te vermarkten. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende megasteden.Inmiddels zijn meer dan twintig bedrijven partner van Stichting Dutch Greenhouse Delta. Met de twee brancheorganisaties, AVAG en Glastuinbouw Nederland, die samen meer dan honderd bedrijven uit het glastuinbouwcluster vertegenwoordigen, wordt strategisch samengewerkt. Alle partners leveren een bijdrage om de activiteiten van de stichting te realiseren.

www.dutchgreenhousedelta.com

 

 

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten