Nieuws

GreenTech is de titel van de tweejaarlijkse vakbeurs voor de tuinbouwsector

fedecom

Persbericht

De definitieve naam is officieel een feit. GreenTech Amsterdam, the international trade fair for Horticulture Technology  is de titel voor de tweejaarlijkse vakbeurs die zich richt op de agrarische keten met de focus op productietechnologie voor voedingstuinbouw en sierteelt.

Via crowdsourcing werd de tuinbouwsector de afgelopen twee maanden uitgenodigd om mee te denken over de definitieve titel van de beurs, die de werktitel HortiTech droeg. De longlist met alle suggesties werd door een gerenommeerd merkenbureau aan de hand van diverse criteria ingekort tot een shortlist. Vervolgens koos een comité van exposanten en andere belanghebbenden, waaronder AVAG en Fedecom, voor GreenTech.

“Voor het eerst gebruikt Amsterdam RAI crowdsourcing bij de keuze van een titel” aldus Ids Boersma Managing Director van RAI Exhibitions, “We vinden het fantastisch dat de branche zelf met een nog betere naam is gekomen dan de werktitel.”

Zowel uit binnen- en buitenland kwam de suggestie voor de naam GreenTech. Bovendien past deze naam bij de volle breedte van het expositieprogramma en laat ruimte voor de toekomstplannen van de organisatie.

De beursnaam GreenTech Amsterdam bevat alle onderdelen die betekenis hebben voor de positionering van de beurs. ‘Green’ symboliseert groeien, gewassen, agrarisch, tuinbouw, natuur en ook duurzaamheid. ‘Tech’ geeft direct weer waar de beurs voor staat. Alles staat in het teken van productietechnologie. Innovaties liggen hieraan ten grondslag en bieden kansen voor de lange termijn toekomst.

De pay-off ‘The international trade fair for Horticulture Technology’ geeft de kern van de beurs aan, namelijk tuinbouw en technologie.

“Meer dan 100 exposanten hebben zich al ingeschreven, er zijn nieuwe samenwerkingen aangegaan”, aldus Mariska Dreschler, Product Manager.  “De band met de huidige partners is versterkt en met de naam GreenTech bouwen we een breed internationaal platform, waar de Nederlandse sector zich kan presenteren als de koploper die zij is”. Op 22 oktober werd de naam GreenTech in de RAI gelanceerd. Onder de inzenders van titels zijn vier VIP parkeerkaarten verloot. De winaars zijn inmiddels geïnformeerd.

De eerste editie van GreenTech vindt plaats op 10-11-12 juni 2014 in Amsterdam RAI.

www.greentech.nl  

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten