Nieuws

GreenTech benoemt Aalt Dijkhuizen als voorzitter van de Jury van de GreenTech Innovation Award

fedecom

Dijkhuizen, voormalig voorzitter Raad van Bestuur van Wageningen UR, benoemd als voorzitter van GreenTech Innovation Award Jury

Oproep voor inzendingen GreenTech Innovation Award, deadline 2 april 2014

GreenTech heeft de heer Aalt Dijkhuizen benoemd als voorzitter van de Jury van de GreenTech Innovation Award.

Bij zijn afscheid als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR (Universiteit & Researchcentrum) vorige maand, werd Dijkhuizen door de Nederlandse Minister van Economische Zaken benoemd als boegbeeld van de Topsector Agri & Food. Tijdens zijn afscheidsbijeenkomst werd Dijkhuizen vooral geprezen om de ‘Gouden Driehoek’ benadering, waarbij bedrijfsleven en kennisinstellingen samen werken aan innovaties met steun van de overheid; al vele jaren een succesvolle formule in de Nederlandse food- en agrisector.

“De GreenTech Innovation Award is de gelegenheid bij uitstek om het sterke innovatieve karakter van de sector zichtbaar te maken”, zegt Dijkhuizen, “Dit gebeurt niet altijd automatisch, vanwege de nuchtere, soms te bescheiden, houding van veel ondernemers in deze branche.”

“We zijn buitengewoon trots dat de heer Dijkhuizen heeft  ingestemd met het voorzitterschap van de jury van de Innovation Award , zegt Mariska Dreschler, Exhibition Manager van GreenTech, “Zijn gedrevenheid, kennis en capaciteit om allianties te smeden is cruciaal voor de ontwikkeling van de industrie. Onder zijn leiding en met zijn visie op innovatie versterkt hij de waarde van de GreenTech Innovation Award . ”

Oproep tot inschrijving

GreenTech roept exposanten op hun producten in te zenden voor de Innovation Award 2014. De meest innovatieve concepten, producten en technologieën in de sector worden beoordeeld door een onafhankelijke, internationale jury . Exposanten die producten willen aanmelden voor de GreenTech Innovation Award competitie, dienen het online inschrijfformulier in te vullen vóór 2 april 2014.

Opbrengst naar AMREF Flying Doctors

Water wordt elke dag schaarser en raakt meer vervuild. Innovaties zijn cruciaal voor duurzaamheid en daarom ondersteunt GreenTech AMREF Flying Doctors middels het doneren van het inschrijfgeld van de Innovation Award. Dit jaar zal de donatie gebruikt worden voor het project “Schoon water, gezonde Masai in Kajiado , Kenia”. Dit project heeft als doel de lokale gemeenschap een betere toegang tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen te verschaffen en hygiëne gerelateerde ziekten te verlagen .

GreenTech vindt plaats op 10-11-12 juni 2014 in Amsterdam RAI Convention Centre. Vakbezoekers kunnen GreenTech gratis bezoeken, op voorwaarde dat zij zich voorafgaand aan de beurs registreren via www.greentech.nl

Over GreenTech

GreenTech Amsterdam is de internationale vakbeurs die zich richt op de agrarische keten met de focus op productietechnologie voor voedingstuinbouw en sierteelt en de international ontmoetingsplaats voor professionals in de industrie.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten