Nieuws

GreenTech Amsterdam sluit wervelende derde editie af

GreenTech 2018 was een succesvol evenement met drie dagen vol energie, zakendoen en kennis delen. Exposanten waren enthousiast over het toenemend aantal decision makers en internationale bezoekers. GreenTech ging van start met een zeer gewaardeerde GreenTech Summit. Bezoekers van over de hele wereld kwamen luisteren naar en discussiëren over de ‘Insights for the Next Decade’. Aansluitend opende GreenTech haar deuren voor een driedaagse vakbeurs. Deze editie van het evenement telde 477 exposanten, 20% meer vloeroppervlak dan 2016 en 8% meer bezoekers. Het is hét internationale platform voor de tuinbouw technologie. GreenTech werd georganiseerd door RAI Amsterdam en vond plaats van 12 tot en met 14 juni 2018.

Meer internationaal
In drie dagen tijd werd de beurs bezocht door 10.465 professionals uit 112 landen. Meer dan de helft van de bezoekers kwam van buiten Nederland en ook het aantal multinationals steeg. Top 3 stijgers: België, Japan en Canada.

Bezoekers over GreenTech
“Een kennismaking met vooruitstrevende innovatie die onmisbaar is voor een succesvol bedrijf”, “Fascinerend, vol technische innovaties, veiligheid en comfort voor de deelnemers”, “GreenTech was geweldig, met tot nadenken stemmende presentaties en interessante gesprekken met vakgenoten van over de hele wereld.”

GreenTech Innovation Awards
De beste innovaties van GreenTech werden bekroond met een Award. De winnaars waren: Autostix – Visser Horti Systems (GreenTech Innovation Award), Poseidon Sodium Extractor – Van der Ende Groep (GreenTech Sustainability Award), Priva Academy – Priva Horticulture BV (GreenTech Impact Award) en IRIS! Scoutrobot – Metazet-FormFlex, Micothon & Ecoation (GreenTech Concept Award).

GreenTech Summit
Op 11 juni presenteerde GreenTech aan 292 decisionmakers en investeerders uit de tuinbouw een uitgebreid programma met als thema ‘Insights for the Next Decade’ over hoe je bedrijfsmodel toekomstbestendig te houden. Bezoekers waardeerden de summit met 8,7.
Steven Newell (lid van het GreenTech Summit Committee en CEO van Windset Farms): “De summit voorzag internationale kwekers en investeerders van interessante ideeën en concepten voor de toekomst van de moderne tuinbouw, en van informatie over wat er voor de sector in het verschiet ligt”.

Samenwerking AVAG en GreenTech uitgebouwd
Tijdens de beurs hebben AVAG en RAI hun samenwerking verstevigd. Branche- en kennisorganisatie AVAG vertegenwoordigt alle marktleiders en innovators van de Nederlandse kastechnologie, die wereldwijd wordt gezien als de Formule 1 in deze sector. AVAG is hoofdpartner geworden van GreenTech.

Voortaan jaarlijks
GreenTech wordt een jaarlijks terugkerend evenement. De volgende editie van GreenTech wordt gehouden van 11-13 juni 2019. Harm Maters (AVAG): “De kastechnologiemarkt is wereldwijd booming. Daar hoort een krachtige beurs bij in Nederland die als marketinginstrument dient voor de gehele (inter)nationale tuinbouw. Een jaarlijks terugkerend evenement, waar zaken, kennis en maatschappelijke trends worden besproken en praktijkvoorbeelden worden belicht. Het DNA van de wereldwijde tuinbouw bestaat voor een belangrijk deel uit ontmoeten, kennis uitwisselen en zakendoen.”

Over GreenTech
GreenTech is de mondiale ontmoetingsplaats voor alle professionals in tuinbouwtechnologie. GreenTech richt zich op de beginstadia van de tuinbouwketen en op zaken die relevant en actueel zijn voor telers. GreenTech Amsterdam – georganiseerd door RAI Amsterdam – vindt in 2019 plaats van 11-13 juni.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten