GreenTech Amsterdam 2018: The Organic Farmers Fair ‘in the spotlight’

Met 450 exposanten, wereldwijde marktleiders en innovators, biedt GreenTech Amsterdam een compleet aanbod in tuinbouwtechnologie. De beurs, die deze editie 20% groter is dan in 2016, biedt podium aan kassenbouwers, tuinbouwtoeleveranciers, machinebedrijven, potgrond & substraatproducenten, verlichtingspartijen en zaadleveranciers.

Nieuw dit jaar is het onderdeel The Organic Farmers Fair (TOFF) waar innovatie en kennis van biologische landbouwtechnologie in de schijnwerpers staan. Samen met IFOAM, FIBL, vijf partners – Bejo, DCM, Steketee, Koppert Biological Systems en Delphy – plus Wageningen University & Research als ondersteunende partner. TOFF is dé internationale ontmoetingsplaats voor biologische telers maar ook voor ‘conventionele’ telers die een overstap naar biologisch overwegen. GreenTech met TOFF vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in RAI Amsterdam Convention Centre.

Biologische productie is ‘booming’
Steeds meer consumenten weten biologisch geteelde producten te waarderen, de mondiale markt groeit al tientallen jaren gestaag met gemiddeld zo’n 10% per jaar naar de 100 miljard euro. Ook boeren en tuinders hebben steeds meer belangstelling voor biologische landbouw vanwege die groeiende markt, goede prijsvorming voor de producten én oplossingen die deze holistische aanpak biedt voor bodemvruchtbaarheid, niet-chemische onkruidbestrijding en beheersing van ziekten en plagen.

TOFF in detail – programma en aanbod
Een belangrijke rol is deze editie weggelegd voor kennisdeling in het TOFF theater. In dit theater kan de bezoeker deelnemen aan verschillende sessies waar de meest relevante thema’s op het gebied van biologische landbouw worden besproken. Een tipje van de sluier:
• Darko Znaor en Martien Lankester (Avalon) presenteren de uitkomsten van een recent onderzoek naar de kosten-batenanalyse (true cost accounting) van biologische landbouw in vergelijking met gangbare productie in Nederland. Levert omschakeling naar biologische landbouw uiteindelijk echt meer euro’s op als je de milieu- en gezondheidskosten ook meerekent?
• Wijnand Sukkel (WUR) presenteert resultaten en inzichten vanuit meerjarig onderzoek in Flevoland. Welke voordelen levert strokenteelt op qua weerbaarheid van de gewassen, opbrengst en kwaliteit? In hoeverre is dat al te realiseren in grootschalige, professionele bedrijven?
• Paneldiscussie: experts van o.a. Bejo en FIBL geven hun mening; welke technieken wil je toestaan in veredeling van groentezaden en waarom wel of niet? Een ’hot topic’ in de landbouw en politiek en zeker ook binnen de biologische sector.
• Leonard Mol (Steketee) houdt binnen het thema ‘Precision weed Control’ een presentatie over het nut en de werking van precisie schoffelen.
• Koppert Biological systems, Biobest, DCM en kennisinstellingen als de WUR en Universiteit van Amsterdam brengen onder het thema ‘Crop protection’ een statusupdate van de laatste ontwikkelingen op het gebied van biologische gewasbescherming.
• Organisaties als FIBL, Bionext, en LBI delen inzichten over behoud en verbetering van bodemvruchtbaarheid – op de lange termijn één van de grootste uitdagingen voor de landbouw.
• TOFF On tour – Dagelijks zijn er excursies naar Bejo Zaden, Lepelaar Biodynamic Farm Shop en Huiberts Organic Flowerbulbs. Zie voor meer details: www.greentech.nl/toff/visiting/

Gratis registreren tot 5 juni
Wie TOFF en dus GreenTech wil bezoeken, kan zich tot 5 juni gratis registreren op www.greentech.nl. Daarna geldt een online toegangsprijs van € 40,- incl. btw. Tijdens beursdagen kan er alleen aan de kassa een ticket gekocht worden voor € 70,- incl. btw.

Please follow and like us:
RSS