Nieuws

GreenTech 2016 van start: Priva winnaar GreenTech Innovation Award

fedecom

GreenTech, de toonaangevende vakbeurs voor tuinbouwtechnologie, heeft op de eerste beursdag de winnaar van de Innovation Award bekendgemaakt. De Overall Winner − uit in totaal 73 inschrijvingen − van de Innovation Award 2016 is de Deleafing Robot van Priva uit Nederland. Juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen heeft de prijs vanmorgen uitgereikt tijdens de officiële opening van GreenTech 2016.

De Priva Deleafing Robot is de Overall Winner

De jury is van mening dat de Deleafing Robot van Priva een innovatieve oplossing biedt voor een ernstig probleem voor tomatentelers. De robot van Priva neemt ze het handmatig verwijderen van bladeren − een arbeidsintensieve klus − uit handen en voert dit geheel zelfstandig uit. Hierdoor kunnen besparingen worden gerealiseerd qua arbeidskosten. Bovendien worden de bladeren zeer nauwkeurig één voor één verwijderd zodat er nauwelijks virussen kunnen worden overgedragen van de ene tomatenplant naar de andere. Priva heeft de Deleafing Robot ontwikkeld in samenwerking met een groot aantal telers zodat de innovatie uitgebreid in de praktijk is getest.

De jury ziet de innovatie van Priva als de start van een grote reeks robots die de komende jaren in en voor de tuinbouw zullen worden ontwikkeld. Kortom, de Priva Deleafing Robot markeert het begin van een nieuw tijdperk voor de internationale tuinbouw.
De internationale jury heeft een Category Award toegekend aan twee nominaties. De ISO Plantsampler van ISO Group won in de Production category, de HortiMaX-Go! van Ridder Hortimax Group won in de Automation Solutions category.

ISO Group winnaar Production category

Tijdens het kiemingproces is het van cruciaal belang om het DNA-profiel van de nieuwe plantensoort vast te stellen. De ISO Plantsampler kan geheel zelfstandig monsters van de bladeren nemen en DNA-materiaal verzamelen op een microplaatje. Naar het oordeel van de jury biedt de ISO Plantsampler een goede geautomatiseerde techniek met een 100% nauwkeurigheid waardoor dit werk snel en accuraat kan worden uitgevoerd.

Ridder Hortimax Group winnaar Automation Solutions category
Volgens de jury is de HortiMaX-Go! een moderne, gebruikersvriendelijke en betaalbare technologie voor klimaatbeheersing en irrigatie in de kas. Het modulaire systeem maakt gebruik van zogenaamde smart switches die snel en eenvoudig (plug-and-play) kunnen worden geïnstalleerd. De technologie voldoet aan de vereisten van de professionele teler. Deze innovatie is bedoeld als betaalbaar alternatief voor de kostbare systemen die op de markt zijn om zo iedereen in staat te stellen deze technologie op instapniveau te installeren en in te zetten.

Alle genomineerde producten zijn tijdens de gehele GreenTech te zien in het InnovationLAB. Opgezet om exposanten en bezoekers de kans te geven om ervaringen en inzichten uit te wisselen op het gebied innovaties, is het InnovationLAB een inspirerende omgeving waar grensverleggende producten en revolutionaire ideeën worden gepresenteerd.

GreenTech Amsterdam 2016

Alle tuinbouwprofessionals kunnen de GreenTech vakbeurs bezoeken die plaatsvindt op 14-15-16 juni 2016 in het RAI Amsterdam Convention Centre in Amsterdam, Nederland. Toegang is gratis na online registratie.

Over GreenTech

GreenTech is de mondiale ontmoetingsplaats voor alle professionals in tuinbouwtechnologie. GreenTech richt zich op de beginstadia van de tuinbouwketen en op zaken die relevant en actueel zijn voor telers. De GreenTech vakbeurs vindt plaats op 14-15-16 juni 2016. GreenTech evenementen worden georganiseerd door en vinden plaats in het RAI Amsterdam Convention Centre.

www.greentech.nl

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten