‘Gratis’ coaching bij het realiseren van uw exportplannen

Wilt u starten met exporteren, óf uw export professionaliseren? Maak dan gebruik van de kennis en ervaring van een Metaalunie exportcoach. Via de Metaalunie kunt u kosteloos van begeleiding gebruik maken omdat deze gesubsidieerd wordt door de overheid, als onderdeel van het stimuleringsprogramma Starters International Business programma (SIB). In een aantal sessies bepaalt u samen de ambitie, de USP’s, welke kennis nodig is, hoe deze te vinden, en tot slot wat er binnen het bedrijf nog nodig is om de plannen te realiseren. U komt in aanmerking als u tijd en middelen heeft om te investeren en u maximaal 25% omzet uit export heeft behaald in het afgelopen jaar, óf niet langer dan 3 jaar staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Van u wordt een actieve houding verwacht en tijd en financiële middelen om te investeren. Metaalunie coaches kennen de sector en bezitten veel kennis van export, en weten hoe u uw onderneming kan laten groeien.

Samen onderzoekt u de mogelijkheden en risico’s in het buitenland. U werkt toe naar een concreet actieplan. Het coachtraject duurt gemiddeld 4 maanden. In 3 tot 5 sessies met de adviseur/coach doorloopt u de volgende stappen.
1. Motivatie, ambitie en onderscheidend vermogen
Samen identificeert u eerst kansrijke exportmarkten, op basis van uw ambitie en het onderscheidend vermogen van uw product/dienst en onderneming.
2. Marktinformatie
Vervolgens onderzoekt u nader hoe aantrekkelijk deze markten zijn.
3. Interne analyse
Tenslotte inventariseert u wat nodig is om succesvol te worden op deze markten. Zo krijgt u een actiepuntenlijst internationaal ondernemen. Dit is het eindpunt van het coachtraject.

Informatie vindt u op www.metaalunie.nl/kennisbank/internationaal ondernemen/Subsidie voor exportcoaching, of team Ondernemen, Economie en fiscaliteit. Aanvragen? Bedrec@metaalunie.nl, of bel ons via T: 030-6053344. Contactpersoon is Birgit Voorhuis, adviseur Internationaal ondernemen.

 

Please follow and like us:
RSS