Gouden Klavertje Vier voor RAMM met Oeliatec Mollen Artiflexr

Innovatieprijs uitgereikt op eerste beursdag van GroenTechniek Holland in Biddinghuizen

Ramm BV wint met Oeliatec Mollen ArtiflexR het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland in Biddinghuizen. De vakjury over deze winnende innovatie: “Dit is het eerste onkruidbestrijdingsvoertuig dat met kokende waterdruppels CO2 neutraal werkt, geluidsarm is en geen roetuitstoot heeft, doordat de modulerende boiler in staat is op biodiesel op basis van plantaardige oliën te verbranden. Het is een multifunctioneel en duurzaam concept met elektrische aandrijving (ook van de pompen) en met lange werkduur van acht uur.”

Op de tweede plaats eindigde Andreas Stihl NV met de iMow TeaM Robotmaaier, een team van kleine, lichte, efficiënte en flexibele robotmaaiers met intelligente software, waardoor meerdere machines gelijktijdig en autonoom grote grasvelden van meer dan 4.000 m2 professioneel kunnen onderhouden. De derde prijs was voor Frisian Motors met de FM-170 zero turn maaier, de eerste volledig elektrische zero turn maaier met twee elektromotoren direct op het maaidek en met onderhoudsvrije AGM-accu’s, afkomstig van een goede Nederlandse pionier.
170 Fabrikanten, importeurs en dealers lanceren op dit evenement voor groenprofessionals hun primeurs. De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit elf genomineerden.

De vakjury: “Elektrisch, duurzaam en een verbetering qua arbeidsomstandigheden, dat zijn de opvallende trends in de innovaties. De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare ruimte. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is en ook hoe groot de innovatiekracht van deze sector is.” De vakjuryleden zijn Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

Overige 8 nominaties voor de innovatieprijs Gouden Klavertje Vier:

Aspen & Agealube Benelux (GVG Oliehandel) – Aspen D, hernieuwbare en schone dieselbrandstof
Dieselbrandstof die jarenlang houdbaar is en voor 90% is geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen, waardoor de broeikasgassen met tenminste 50% worden gereduceerd t.o.v. diesel gemaakt van fossiele grondstoffen.

DCM Nederland – O2 Natuurgras Concept
Dit milieuvriendelijke concept met lage CO2-footprint brengt sportgrasvelden op hoger kwaliteitsniveau en zorgt dat een natuurgrassportveld 300 uur kan worden bespeeld, waarbij grasbezetting, vlakheid en waterafvoer wordt gegarandeerd voor 10 jaar.

Heatweed Technologies GmbH – Invasieve soorten reductie programma
Webbased management systeem dat toegang geeft tot wetenschappelijk bewezen methoden om beruchte, woekerende, invasieve plantensoorten die ernstige schade aanrichten aan hun omgeving te beheersen of uit te roeien.

Husqvarna Nederland BV – Husqvarna Rider Collect
Nieuw concept wendbare, compacte, comfortabele frontmaaier met opvang, met vijzeltechniek ACTech om gras te transporteren van maaidek naar vangbak en met hogere capaciteit, laag geluidsniveau, perfect maaibeeld en minder kans op verstopping.

Jean Heybroek BV – De Toro TimeCutterR MyRideR
Wendbare, snelle en eenvoudig te bedienen zero turn maaier met comfortabel MyRideR geveerd besturingsplatform dat op ongelijk terrein beschermt tegen schokken en trillen.

Matador BV – Matador M-@M-TRAC Power Pack 2-wielig elektrisch
Volledig elektrische 14 Pk één-assige Power Pack als energiebron voor machines en maaiers, zonder CO2 uitstoot, fluisterstil met traploos regelbare links- en rechtsdraaiende PTO en in hoogte verstelbare omkeerbare bedieningsarm.

Ufkes Greentec BV – Greentec CHEETAH 30/80
Flexibele, compacte, lichte houtversnipperaar met hoge capaciteit en met combitrechter, een verstelbare bodem waardoor er zowel met een kraan als met de hand ingevoerd kan worden. De versnipperaar is samen met de kraan gebouwd op een aanhangwagenonderstel, weegt minder dan 3.500 kg en mag achter een bedrijfsauto met B-rijbewijs worden vervoerd.

Van der Haeghe BV – Köppl Compakt-Easy E met Köppl eDrive
Hydrostatisch aangedreven werktuigdrager zonder verbrandingsmotor maar met Köppl eDrive, een 48-Volt optimale accuaandrijving voor werktuigen en hydrostatische rijaandrijving, met laag geluidsniveau en eenvoudige bediening.

Please follow and like us:
RSS