Nieuws

Gezocht: talentvolle technici landbouwmechanisatie

fedecom

Wie is de beste jonge landbouwmechanicus van Nederland? Aanstormende talenten in de landbouwmechanisatie strijden de komende maanden om de Nederlandse titel tijdens de VakkanjerWedstrijden 2013-2014. De inschrijving is geopend: bedrijven en scholen kunnen hun talenten aanmelden op www.devakkanjers.nl.

Deelname is kosteloos, leuk en vooral heel leerzaam. De Vakkanjers keren als een nog completere vakman/-vrouw terug en zijn met hun prestaties het ideale visitekaartje voor hun bedrijf of school. Elk talent mag meedoen, mits hij of zij niet ouder is dan 25 jaar in 2014 en minimaal BBL/BOL niveau 2 heeft.

De route naar eremetaal begint eind november met de voorronden bij PTC+ in Ede. De beste Vakkanjers plaatsen zich voor de finale, in maart 2014. De Nederlands kampioen gaat vervolgens de strijd aan met leeftijds- en vakgenoten tijdens EuroSkills (oktober 2014, Lille). Tijdens de vorige Europese kampioenschappen in 2012 wist landbouwmechanicus Michel van de Loo brons in de wacht te slepen.

Wedstrijdthema: slimmer omgaan met voedsel

Naast de VakkanjerWedstrijden voor techniektalenten van ROC’s en bedrijven organiseert TechniekTalent.nu ook wedstrijden voor vmbo’ers: Junior Vakkanjers (techniekbreed) en Junior Vakkanjers Instalektro. Alledrie de wedstrijden draaien om hetzelfde thema: slimmer omgaan met voedsel. Bijvoorbeeld door duurzame productie van voedsel in zelfvoorzienende kassen op kleine eilanden. Verschillende elementen van het productieproces komen terug in de wedstrijdopdrachten. Van planten tot oogsten van gewassen, van klimaatbeheersing tot energievoorziening, van monitoring tot opslag en distributie.

De VakkanjerWedstrijden 2013-2014 worden de grootste ooit. Door het toevoegen van wedstrijdvakken uit de technische installatiebranche komt het aantal disciplines op achttien. Kijk voor meer info en online aanmelding op www.devakkanjers.nl.

Over Vakkanjers

De VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van bedrijfsleven, opleidingsfondsen, koepelorganisaties en scholen. TechniekTalent.nu heeft als doel: meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Kijk voor meer info op www.techniektalent.nu.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten