Nieuws

Ga mee op Matchmakingreis Mexicaanse tuinbouw

Wilt u zakendoen met Mexico? En bent u actief in de tuinbouwsector? Ga dan mee met de matchmakingreis van 12 tot 17 november 2017 en bezoek de grootste tuinbouwbeurs in Mexico. Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Querétaro heeft rond de Expo AgroAlimentaria Guanajuato 2017 een matchmakingprogramma opgesteld.

Kansen voor Nederlandse bedrijven
De jonge, beschermde tuinbouwsector in Mexico is de afgelopen 15 jaar gestaag gegroeid. Mexico heeft de ambitie om uit te groeien tot een centrale speler in de regio als producent van versproducten. Dit biedt exportkansen voor Nederlandse bedrijven en mogelijkheden om een duurzame relatie met Mexicaanse telers en verwerkers en de regering op te bouwen. De regio waar de beurs plaats vindt, is ook het gebied waar de tuinbouw zich concentreert.

In Mexico zijn al veel aan de tuinbouwsector gerelateerde Nederlandse bedrijven gevestigd. Dit is voornamelijk in de Bajio-regio, waar Queretaro en Guanajuato onder vallen. Onderdeel van de reis is een bezoek aan het Nederlands georiënteerde Agropark in Querétaro. Het NBSO heeft hier veel goede contacten.

Het Agropark in Querétaro is een geïntegreerd Greenhouse center. Het bestaat uit 795 hectare, waarvan 580 hectare kassen. Het park biedt momenteel plaats aan 11 Mexicaanse en internationale bedrijven, met de focus op de productie van tomaten, komkommers en paprika’s voor de Amerikaanse markt.

Het NBSO brengt u 1 op 1 in contact met potentiële afnemers en biedt daarnaast tijdens het programma de nodige leads en contacten. Klik hier voor het programma. Voor aanmelden klikt u op de knop “Aanmelden”. Deelname kost 500 euro exclusief reis- en verblijfskosten.

Aanmelden kan tot 28 oktober.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten