Nieuws

Finalisten VakkanjerWedstrijden bekend

fedecom

De afgelopen maand streden 24 talenten uit de landbouwmechanisatie om een plaats in de finale van de VakkanjerWedstrijden 2015 – 2016. Jonge technici van alle Nederlandse ROC’s en van bedrijven moesten meerdere opdrachten aan landbouwmachines uitvoeren bij het Radius College en InstallatieWerk Brabant-Zeeland in Breda en bij Aventus in Apeldoorn. De deelnemers konden niet alleen punten scoren met het oplossen van storingen, de jury let ook op zaken als klantcontact, het volgen van de juiste procedures en het afstellen van werktuigen en tractoren.

De VakkanjerWedstrijden zijn hét podium voor jonge vakmensen die het beste uit zichzelf willen halen. De uiteindelijke winnaars verdienen een ticket naar EuroSkills 2016. Deze Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn in december 2016 in Göteborg in Zweden. Vorig jaar werd Vakkanjer Giel Buijs Europees kampioen tijdens EuroSkills 2014 in Lille in Frankrijk. Afgelopen vrijdag werden de potentiële opvolgers van Giel Buijs bekend. En dit zijn ze:

  • Harm van Duijnhoven uit Landhorst
  • Mark Peeters uit Galder
  • Rene Stoppels uit Roodeschool
  • Maurice Bakker uit Uithuizermeeden
  • Gert Dedden uit Joure

Volgens Branche opleidingsadviseur van Fedecom Academy en één van de drijvende krachten achter de VakkanjerWedstrijden Paul Dijkstra, komen de deelnemers dit jaar uit heel Nederland. “De opzet is dit jaar gewijzigd. Aan alle ROC’s is een aantal startbewijzen vertrekt waarmee zij hun beste leerlingen af konden vaardigen. Bovendien zijn zowel de ROC’s als de leerlingen extra gemotiveerd en dat maakt het extra leuk. Gelukkig kunnen we ook rekenen op enthousiaste en belangenloze medewerking van diverse fabrikanten en mechanisatiebedrijven die belangeloos tractoren en andere machines beschikbaar stelden.”

De VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten