Fedecom werkt SLIM aan uw toekomst!

Kennis en kunde op peil houden? Niet harder werken, maar slimmer! Doet u mee?

De wereld waarin we werken verandert in een razend tempo! Harder werken om dit tempo bij te houden werkt niet. Slimmer werken wel. Kennis veroudert snel. Om als ondernemer voorop te blijven lopen is het van belang om te investeren in de inzetbaarheid van uw medewerkers. Hoe houd u de kennis en kunde van uw medewerkers up to date en werkt u slimmer aan de toekomst van uw bedrijf?

De rijksoverheid stimuleert dit jaar MKB-ondernemers met 48 miljoen subsidie middels de SLIM-regeling (Stimuleringsregeling voor Leren & Ontwikkelen in MKB-ondernemingen). Als MKB-ondernemer kunt u van 2 t/m 31 maart 2020 met onze ondersteuning voor uw eigen bedrijf een aanvraag indienen. Als Fedecom kunnen we van 1 april t/m 30 juni 2020 ook een grote collectieve aanvraag indienen. Via deze mailing willen wij de behoefte peilen voor een collectieve aanvraag. Laat u ons weten of u geïnteresseerd bent in deelname?

SLIM aan de slag met Tim business

Fedecom wil haar leden ondersteunen om slimmer te werken aan de kennis en kunde van de medewerkers in de branche. Door samen te werken en kennis te delen is zij ervan overtuigd dat alle leden daar beter van worden. Wilt u aan de slag om:

  • Een opleidingsplan voor uw bedrijf te maken en medewerkers te stimuleren om zich verder te ontwikkelen;
  • Medewerkers inzicht te geven in hun kennis, kunde en talenten middels een assessment en hen loopbaanbegeleiding te bieden zodat u de juiste man/vrouw op de juiste plek krijgt;
  • De methode Professionaliseren, Leren & Verbeteren in uw bedrijf te implementeren en de verspillingen te verminderen;
  • Een eigen bedrijfsschool op te richten en een methode te ontwikkelen waarmee (jonge) vakkrachten in rap tempo de kneepjes van het vak leren;
  • Samen met andere ondernemers ervaringen te delen via intervisie en coaching om leren en ontwikkelen praktisch vorm en inhoud te geven;
  • Uw team beter te laten samenwerken door inzicht in elkaars werk te krijgen en de communicatie te optimaliseren;
  • Het verbeteren van het leiderschap in uw bedrijf, zodat uw leidinggevenden meer toegerust zijn om het ‘goede gesprek’ met uw medewerkers te voeren over duurzame inzetbaarheid in het algemeen en leren & ontwikkelen in het bijzonder.

Als deze of vergelijkbare onderwerpen op uw situatie van toepassing zijn kunt u zelf een aanvraag doen of meedoen met de collectieve subsidieaanvraag van Fedecom. Fedecom werkt samen met u slim aan de toekomst! Deze subsidie is beschikbaar voor MKB-bedrijven en enkele grote bedrijven van de afdelingen: 1. landbouwtechniek, 2. veehouderijtechniek, 3. groentechniek, 4. tuinbouwtechniek, 5. industrie en intern transport.

Andere leden gingen u voor… een praktijkvoorbeeld:

Jan van Staalduinen | directeur Robur
“Deelname aan het programma ‘Samen in beweging!’ bij Fedecom heeft onze medewerkers door het assessment veel meer inzicht gegeven in de eigen mogelijkheden en die van het team. We hebben vervolgens doorgepakt met PLV. Deze methode heeft ons geholpen een aantal verspillingen in het bedrijf aan te pakken waardoor een betere interne samenwerking ontstond en de winstgevendheid omhoog ging. Het bevalt zo goed dat we er mee doorgaan.”

Doet u mee?

  • Wilt u gemeenschappelijk met een aantal collega’s een aanvraag doen, meld u vrijblijvend aan en geef het onderwerp aan waar u interesse in heeft. Dat kan door een mail te sturen naar Wim Overeem via overeem@fedecom.nl of bel hem op 06-57401564.
  • Gaat u liever zelf aan de slag, kijk dan naar de mogelijkheden voor de individuele MKB-ondernemer op slimideevoorMKB.nl of meld u aan via Wim Overeem (overeem@fedecom.nl / 06-57401564).
Please follow and like us:
RSS