Nieuws

Fedecom trots op finalisten Vakkanjer Wedstrijden

fedecom

Afgelopen vrijdag werd de 23-jarige Maurice Bakker uit Uithuizermeeden (Gr.) van Lourens Landbouwmechanisatie uit Oldenzijl de nieuwe Nederlands kampioen bij de Vakkanjers landbouwmechanisatie. Mark Peeters van Nouws Mechanisatie uit Rijsbergen en Gert Dedden van Landbouwmechanisatiebedrijf Gerlsma uit Nijland eindigden op een tweede en derde plek.

Door het winnen van de VakkanjerWedstrijden verdiende Maurice Bakker een ticket voor de Europese kampioenschappen EuroSkills 2016 van 1-3 december in Göteborg (Zweden). Harm van Duijnhoven van Abek Service uit Erp en Rene Stoppels van Peterse Mechanisatie uit Uithuizen grepen net naast de prijzen.

Geldbedrag namens Fedecom
Brancheorganisatie Fedecom is bijzonder trots op de jonge Vakkanjers landbouwmechanisatie. Raymond Sweers, directeur van opleidingsinstutuut Fedecom Academy, was namens de brancheorganisatie aanwezig bij de finales om de vijf finalisten te belonen voor hun inzet en enthousiasme. Hij overhandigde een geldbedrag aan alle vijf finalisten Fedecom wil hiermee haar trots uiten voor jonge talenten in de technieksector en een kleine bijdrage leveren aan hun verdere ontwikkeling.

Technische talenten
De VakkanjerWedstrijden zijn wedstrijden voor technische talenten van het mbo. Dit jaar waren er ruim 250 deelnemers verspreid over zestien disciplines waaronder lassen BMBE/MIGMAG, mechatronica, mobiele robotica en landbouwmechanisatie. Afgelopen week was de vierde en laatste finale in het Klokgebouw in Eindhoven.

De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. Kijk voor meer info op www.devakkanjers.nl

Fedecom is de branchevereniging voor bedrijven in de Landbouwtechniek, Veehouderijtechniek, Groentechniek, Tuinbouwtechniek en Industrie & Intern transport. Fedecom behartigt de belangen van fabrikanten, importeurs en dealerbedrijven in Nederland. Enkele speerpunten zijn: opleiding, certificering en beursbeleid sectorbreed neerzetten.

Voor meer informatie over de ondersteuning van de VakkanjerWedstrijden door Fedecom kunt u contact opnemen met:

  • Gerard Heerink, directeur Fedecom, tel. 06 18 886 343
  • Raymond Sweers, directeur Fedecom Academy, tel. 06 46 962 157

Voor meer informative over de VakkanjerWedstrijden kunt u contact opnemen met Jeroen Collignon van TechniekTalent.nu: Jeroen Collignon, j.collignon@techniektalent.nu of 0348-744065.    

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten