Nieuws

Fedecom jaarvergadering

Technisch zijn we vandaag de dag tot alles in staat. Van zout water zoet water maken en dat vervolgens gebruiken om soja in de woestijn te verbouwen.
De ontwikkelingen in de markt en technologie veranderen de spelregels binnen de bedrijfstak in een hoog tempo. “Slim Ondernemen” in de techniekbranche is een noodzaak om in de toekomst ook nog een goed belegde boterham te verdienen. Bent u klaar voor die toekomst? Deze en andere vragen komen aan bod op de Jaarvergadering van Fedecom.

De gebruikers van onze producten en diensten investeren anders, minder, slimmer en soms noodgedwongen (in milieumaatregelen) met alle gevolgen voor de techniekbranche. Hoe ga je hier als ondernemer mee om en hoe kun je slim en duurzaam een periode van neergang doorstaan? Dat is de vraag die ondernemers momenteel bezig houdt. Paul Ostendorf, futuroloog en onderzoeker, zal onverwachte toekomstbeelden voor agro en techniek schetsen, die tot nadenken stemmen. Daarnaast zal Bert Mouthaan, belangrijk investeerder in de Nederlandse agrotechniek vanuit eigen ervaring schetsen wat nodig is om in deze dynamische tijden resultaten te boeken.

Helaas, u kunt zich niet meer aanmelden.

Paul OstendorfPaul Ostendorf, futuroloog, onderzoeker en eigenaar van het bedrijf Neoversum, bestudeert ontwikkelingen op het terrein van wetenschap, technologie, economie, milieu en maatschappij. Zijn visie is dat tussen vandaag en het Utopia maar één grote sta in de weg is: dat is de mens. Utopia wordt steeds mooier en fascinerender. Het gaat er niet om Utopia te bereiken, maar onderweg daarnaar toe te zijn. Enkele van zijn uitspraken: “Aeroponics heeft het in zich om twee miljoen kilo gewas per ha te leveren”, “We moeten ketens bouwen die niet zo veel met voedsel sjouwen” en “de boer wordt industrieel verbouwer en later gaat de consument zelf thuis eten verbouwen”
Bert mouthaanBert Mouthaan (66), Ondernemer en vernieuwer. Na een aantal jaren als investment-manager te hebben gewerkt besloot hij om zelf ondernemer te worden. Hij nam een Nederlands bedrijf over, bouwde dit bedrijf uit tot een internationale speler en verkocht het daarna aan een Europese groep. Eens een ondernemer, altijd een ondernemer. Daarom richtte hij, samen met zijn zoon Peter, Dutch Power Company (DPC) op. In eerste instantie bestond de groep uit Herder, Nagel en Votex, later volgden Conver, Probotiq, Precision Makers en Roberine. Al deze bedrijven staan voor vernieuwing. De meest spraakmakende introductie is die van Greenbot. De eerste onbemande trekker voor de groene sector. “Vernieuwen is investeren in de toekomst”

 

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten