Nieuws

Fedecom beloont finalisten Vakkanjer wedstrijd

fedecom

Afgelopen vrijdag, 21 maart, was de finale van de vakkanjer wedstrijd voor landbouwmechanisatie. In de Fokker terminal in Den Haag streden de 5 finalisten om de Nederlandse titel.

De 23-jarige Giel Buijs, werkzaam bij de firma Liebau-Roosendaal, is de uiteindelijke winnaar geworden en mag zich Nederlands kampioen noemen. Fedecom voorzitter Erik Hogervorst reikte aan alle 5 de finalisten een prijs uit.

De finale was het sluitstuk van een lang wedstrijdtraject waar zo’n 40 jonge mechanisatietalenten aan begonnen zijn. Via voorronde wedstrijden bleven uiteindelijk vijf kandidaten over die met elkaar de strijd aan gingen bij de finalewedstrijd in Den Haag: Giel Buijs van de firma Liebau-Roosendaal, Leen Bresijn van de firma Dick Klok Mechanisatie, Bart te Hennepe van de firma Munsterman BV, Gerrit Laakman van de firma Greve BV en Patrick Mol van de firma Van der Werf Mechanisatie.

Uiteindelijk ging Giel Buijs na een spannende en intensieve strijd met het ‘goud’ naar huis. Leen Bresijn pakte het ‘zilver’ en Bart te Hennepe werd beloond met ‘brons’.

Fedecom is bijzonder trots op deze jonge vakkanjers en heeft alle vijf de finalisten beloond met een mooie geldprijs. Fedecom voorzitter Erik Hogervorst: “Deze jonge talenten zijn feitelijk de ambassadeurs voor het mooie en uitdagende vak van landbouwmechanisatiemonteur. Een vak waaraan door de razendsnelle technologische ontwikkelingen binnen onze sector, steeds hogere eisen wordt gesteld. Onze sector heeft in toenemende mate behoefte aan dergelijke vakmensen. Dat stimuleren, uitdragen en koesteren is in het belang van onze sector en daar willen wij als Fedecom ons ook hard voor maken. Deze vijf ‘winnaars’ vormen het goede voorbeeld en daarom verdienen ze ook alle vijf een geldprijs.”

Naast de gouden plak en een geldprijs kreeg de kersverse Nederlandse kampioen ook een ticket naar de EuroSkills uitgereikt. Namens Nederland zal hij in oktober in het Franse Lille de strijd aan gaan met andere landen om de Europese titel van Landbouwmechanisatiemonteur.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten