Nieuws

EuroSkills 2018 – Vol vertrouwen naar EK voor beroepen in Boedapest

Nog een paar dagen en dan vertrekt de Nederlandse ploeg van EuroSkills naar Boedapest om daar met 31 kandidaten te strijden voor een podiumplaats tijdens deze prestigieuze Europese vakwedstrijd. De zenuwen zijn nog redelijk in bedwang, alle vaardigheden zijn tot in de kleinste details getraind, Olympisch zwemmer Maarten van der Weijden heeft een ronkende peptalk verzorgd en de teamspirit is prettig en maximaal gegroeid. De deelnemers zijn klaar voor vertrek!

Alle kandidaten hebben de laatste maanden, ook in hun vakantie(!), hard gewerkt om zichzelf klaar te stomen voor deze uitdaging. Met hulp van werkgevers en scholen die zich grenzeloos hebben ingezet voor hun werknemer of leerling, hebben de deelnemers er alles aan kunnen doen zich voor te bereiden. Zo is ook Dinand Hekman vol vertrouwen over de deelname aan deze vakwedstrijd waar hij 26, 27 en 28 september elke dag twee vakopdrachten moet uitvoeren binnen de discipline van de mobiele werktuigen, in de categorie ‘Heavy vehicle technology’.

Niet nerveus?
“Eigenlijk niet,” laat Dinand weten. “Ik ben hier al zo lang mee bezig, heb de nationale finale van Skills Heroes gewonnen en alles wat ik moet weten heb ik dankzij technische trainingen bij mijn werkgever en andere bedrijven eindeloos geoefend. Ook mijn school (Aventus) heeft zich voor 100% ingezet om mij bij te staan in de aanloop naar deze uitdaging. En iedereen supportert me en leeft mee. Héél erg leuk en motiverend!”

Hij gaat dan ook niet helemaal alleen naar Boedapest: zijn ouders, zijn ‘coach’ en expert Paul Dijkstra en een delegatie van zijn school gaan mee om hem aan te moedigen en zijn verrichtingen vast te leggen. Naast deze vertrouwde mensen zal Dinand ter plaatse ook worden gevolgd door internationale politieke prominenten, afgevaardigden uit het bedrijfsleven en het onderwijs. Dankzij het platform TIM, het samenwerkingsverband tussen ROC’s en Fedecom, is de deelname aan EuroSkills voor Dinand aan alle kanten gefaciliteerd en kan hij zich volledig concentreren op het winnen van deze vakwedstrijd.

Of leggen we de lat nu te hoog voor hem?
“Nee hoor!” glimlacht Dinand. “Ik ga hiernaar toe om te winnen! En ik heb alle mogelijke scenario’s en storingen bij mobiele werktuigen geoefend en helemaal in de vingers. Iedereen heeft mij de gelegenheid gegeven te oefenen op werktuigen. Ik hoefde maar naar een bedrijf te bellen en ik kon zondermeer komen om te sleutelen aan een machine, echt héél super!”

Dus dat is duidelijk: Dinand is er klaar voor en vertrekt vol vertrouwen naar Boedapest om daar te laten zien dat het praktijkonderwijs van mobiele werktuigen in Nederland van een hoog niveau is. Zet ‘m op Dinand, dan trekken wij ons beste pak aan op zaterdag 29 september waar jij in het Papp Lászlo Budapest Sports Arena het podium zult opklimmen! Succes!

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten