Nieuws

Erik Hogervorst stopt als voorzitter Fedecom en is kandidaat voorzitter Europese Climmar

fedecom

Erik Hogervorst stopt als voorzitter Fedecom en is kandidaat voorzitter Europese Climmar. Per november van dit jaar zal Erik Hogervorst het voorzitterschap van Fedecom beëindigen.

Hij heeft dan een periode van 5 jaar als voorzitter achter de rug, waarvan ruim 1,5 jaar als voorzitter van de fusie-organisatie Fedecom, welke in juni 2013 is ontstaan. Erik Hogervorst heeft er met een 6-koppig fusiebestuur enorm aan getrokken om de fusie tot stand te brengen en met de nieuwe organisatie de eerste stappen te zetten. Zijn kwaliteiten zijn onomstreden en daarom is hij benaderd om in dit najaar de nieuwe voorzitter van de Europese dealerorganisatie Climmar te worden. Het bestuur van Fedecom heeft hem hiervoor formeel kandidaat gesteld.

Fedecom heeft veel te danken aan Erik Hogervorst. “Hij was een drijvende kracht achter de fusie en is door zijn open, constructieve wijze van discussiëren en doen een plezierige bestuurder om mee samen te werken. Voor hem waren er geen vaststaande kaders waar niet aan getornd mocht worden en dat maakt dat de fusiegesprekken altijd in een positieve sfeer plaatsvonden.”, aldus vice-voorzitter Jint van Dijk, die hem met de kandidaatstelling voor het voorzitterschap van Climmar feliciteert: “Dit mag zeker gezien worden als een compliment voor de kwaliteiten van onze voorzitter”.

Directeur Gerard Heerink roemt Erik Hogervorst om zijn no nonsens benadering van vraagstukken. “Het was beslist geen gemakkelijke klus om fabrikanten, importeurs en dealers aan één tafel bij elkaar te brengen en te houden. Het is een uniek en nieuw model in de mechanisatiewereld, welke overigens precies aansluit op de beweging in markten en maatschappij naar ketenvorming. Dat hij zelf in zijn bedrijf alle takken van de Fedecom tot uiting brengt, maakten hem tot een kracht voor de ontwikkeling van Fedecom. Wij gunnen de Europese dealers de bestuurlijke kwaliteiten van onze huidige voorzitter”.

Fedecom start per direct de zoektocht naar een opvolger voor Erik Hogervorst. Binnenkort zal er via de Fedecom nieuwsbrief en website een profielschets met de te volgen procedure gepubliceerd worden, alsook een oproep voor kandidaten of mensen die geschikte kandidaten kunnen aanreiken.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten