Nieuws

Erik Hogervorst nieuwe president van Europese dealerorganisatie CLIMMAR

fedecom

Nieuwegein, 29 oktober 2014 Erik Hogervorst is tijdens het CLIMMAR-congres te Riga, Letland,  op 25 oktober jl. unaniem gekozen tot president van de Europese dealerorganisatie CLIMMAR. Hogervorst neemt het voorzitterschap over van de Fransman Alain Dousset die daarmee een periode van 6 jaar actief en zeer betrokken voorzitterschap afsloot.

Hogervorst bedankte zijn voorganger voor zijn enthousiaste en jarenlange inzet voor de CLIMMAR. Tijdens zijn inauguratie speech benadrukte hij nieuw elan in CLIMMAR te willen bewerkstelligen en de organisatie meer zichtbaar te maken. Hiervoor zal een nieuw beleidsplan voor de CLIMMAR worden ontwikkeld waarin met actieve inzet van verschillende nationale lidstaten aan een beperkt aantal speerpunten zal worden gewerkt. Deze speerpunten zijn onder meer het verzamelen en analyseren van up-to date Europese marktinformatie en benchmarkgegevens, nadere samenwerking met Europese partnerorganisaties en “best practice” in opleiding en training. Een eerste wapenfeit voor meer zichtbaarheid van de CLIMMAR is al gerealiseerd met een nieuwe website www.climmar.com

Met de aanvaarding van het presidentschap van CLIMMAR stopt Hogervorst als voorzitter van Fedecom. Hij heeft dan een periode van ruim 12 jaar bestuurlijke betrokkenheid  achter de rug  waarvan 3,5 jaar als voorzitter van het COM en ruim 1,5 jaar als voorzitter van de fusie-organisatie Fedecom, welke in juni 2013 is ontstaan uit het COM en de Federatie Agrotechniek.

Jint van Dijk, vice-voorzitter Fedecom feliciteert Hogervorst met de benoeming tot president van de CLIMMAR:  “Hij was een drijvende kracht achter de fusie en is door zijn open, constructieve wijze van discussiëren en doen, een plezierige bestuurder om mee samen te werken. Voor hem waren er geen vaststaande kaders waar niet aan getornd mocht worden en dat maakt dat de fusiegesprekken altijd in een positieve sfeer plaatsvonden. Dit mag zeker gezien worden als een compliment voor de kwaliteiten van onze voorzitter.”

Fedecom wenst de nieuwe president van CLIMMAR veel succes!

Voor meer  informatie:
Jelle Bartlema: 06-51803915

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten