Veehouderijtechniek

Eerste examen voor monteur melkwinningsinstallaties met succes afgerond

Afgelopen dinsdag 21 januari hebben 12 monteurs examen gedaan als afsluiting van de cursus monteur melkwinningsinstallaties. Het examen vond plaats in Dronten, bij Aeres Farms. De monteurs, 11 heren en één dame, hebben het examen allen met goed resultaat afgelegd. Goed nieuws voor de 12 deelnemers: zij ontvangen een certificaat waarmee zij aantonen de training met goed gevolg te hebben doorlopen.

Het examen duurde een halve dag en was verdeeld in een praktijk- en theoriegedeelte. Tijdens de praktijktoets hebben de monteurs elk drie testen of metingen moeten uitvoeren waarbij de resultaten en uitkomsten moesten worden uitgelegd. Dit om te zien of de metingen op een correcte wijze werden geïnterpreteerd door de geëxamineerden. Het betrof een flowmeting, een pulsatortest en een vacuümtest. Twee ervaren mensen uit het bedrijfsleven hadden de functie van beoordelaar en zagen toe op de verrichtingen van de 12 deelnemers.

In 2020 opnieuw training monteurs melkwinningsinstallaties
De training is in 2019 als pilot gestart. De behoefte aan een dergelijke cursus was groot. Reden voor Fedecom om met hulp van het onderwijs en het bedrijfsleven een passende training vorm te geven. De ervaringen en bevindingen van deze eerste versie van de cursus monteur melkwinningsinstallaties zijn geëvalueerd en worden in de volgende cursus verwerkt. Een verbeterde trainingsronde voor 2020 staat al op stapel!

Pittig examen na 15 cursusdagen
Volgens de deelnemers aan de cursus was het een pittig examen. Ondanks het stevige niveau hebben alle 12 deelnemers uitstekend gepresteerd en hebben hun certificaat dan ook ten volste waargemaakt. De cursus duurde in totaal 15 dagen, gedurende een aantal weken.

Meer weten over de cursus monteur melkwinningsinstallaties of aanmelden voor de eerstvolgende cursusdatum? Kijk op de website van Aeres Tech en neem contact op met de trainingsexperts.

Tekst: van Dijk Teksten

Please follow and like us:
RSS