Nieuws

Dutch Greenhouse Delta maakt vervolgstap om Chinees High-Tech Agriculture Park te realiseren

Vandaag is de aandeelhoudersovereenkomst getekend tussen Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Dutch Greenhouse Delta. Dit betekent de start van de joint venture voor het ontwikkelen van een High-Tech Agriculture Park in China. Het park wordt de Chinese landingsplaats voor Nederlandse topexpertise uit de gehele tuinbouwketen en is zo’n 400 hectare groot.

In de kassen zal het bedrijfsleven de meest geavanceerde tuinbouwtechniek demonstreren en kan vers geproduceerd worden. Deze oogst kan mogelijk via e-commerce giganten als Alibaba direct op de Chinese markt afgezet worden.

In oktober 2018 werd al een strategisch memorandum getekend in het bijzijn van de Chinese premier Li Keqiang en minister-president Mark Rutte. Deze joint venture is de vervolgstap en krijgt de officiële naam: Greenport Jiashan Sino-Dutch AgTech Co. Het park zal binnen vijf jaar gerealiseerd worden en is onderdeel van het Jiashan Sino-Dutch Industrial Park dat sinds 2014 in ontwikkeling is.

De ondertekening van de aandeelhoudersovereenkomst vond plaats op de vakbeurs GreenTech door de heer M.A. Jun, voorzitter van Jiashan Sino-Dutch Industrial Park Investment Company en Eric Egberts, directeur van stichting Dutch Greenhouse Delta. De ceremonie vond plaats in het bijzijn van Mevrouw Xu Qing, viceburgemeester van Jiaxing City, partijsecretaris van de county Jiashan en Henk Stigter namens de landbouwraad en ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in China.

Over Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park
Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park is momenteel het enige vooraanstaande innovatiepark waar Nederland en China sector breed samenwerken. Het gewest Jiashan ligt in het hart van de meest ontwikkelde economische regio in China, de Yangtze River Delta, nabij de stad Shanghai (20 minuten met hogesnelheidslijn). In Shanghai wonen meer dan 30 miljoen Chinese consumenten. Op het omvangrijke Jiashan Sino-Dutch Industrial Park, waarvan Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park onderdeel is, ligt ook de grootste brouwerij van Heineken in Azië.

Over Dutch Greenhouse Delta
Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd als cluster te vermarkten. De stichting heeft daarbij een focus op grootschalige complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende megasteden. Op dit moment zijn 18 glastuinbouwbedrijven en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht met hun leden aangesloten die een allen bijdrage leveren om de activiteiten van de stichting te realiseren. De ontwikkeling van Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park is één van de eerste casussen.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten