Nieuws

Dutch Greenhouse Delta legt fundament voor hightech tuinbouwproject in Indiase deelstaat

Dutch Greenhouse Delta en haar partners hebben een stevig fundament gelegd voor een tweede tuinbouwproject in India. Op de slotdag van een handelsmissie tekende DGD een overeenkomt (MoU) met de Chief Minister van Himachal Pradesh, de heer Jai Ram Thakur. De partijen beogen een winstgevend hightech kassencomplex te realiseren in de deelstaat. Door consortiumvorming en een strategische roadmap met haalbaarheidsstudies van de consumentenmarkt, trends en supply chain willen ze dit project in 2021 opleveren. Separaat zal actiever samengewerkt gaan worden met Indiase IT-start-ups voor het versnellen van digitale transformatie in de glastuinbouw.

India is een van de drie focuslanden voor Dutch Greenhouse Delta. In dit economisch en in bevolkingsaantal groeiende land is een grote vraag naar duurzame oplossingen voor voedselteelt. De deelstaat Himachal Pradesh telt 6,9 miljoen inwoners, heeft een vergelijkbaar klimaat als in Nederland en een groeiende glastuinbouwsector voor de productie van ‘Europese’ groenten.

DGD organiseerde zelf een handelsmissie naar de deelstaat met partners KUBO, Priva en Gakon. Onder meer de beurs ‘Rising Himachal Investors Summit’ werd bezocht. De reis was een vervolg op het staatsbezoek naar India met het koningspaar in oktober en een eerder bezoek van de Chief Minister aan de GreenTech in Nederland. DGD werkt al aan een project in de deelstaat Uttar Pradesh met INDUCED. Dit bedrijf is onderdeel van het zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf Tasty Dairy Specialities Limited, dat groei van land- en tuinbouw in India wil aanjagen.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten