Nieuws

Dinand Hekman beste monteur mobiele werktuigen van Nederland

Zwolle, 19 maart 2018. Dinand Hekman van ROC Aventus uit Apeldoorn is zaterdag 17 maart uitgeroepen als ‘beste monteur mobiele werktuigen van Nederland”. Hekman streed drie dagen met vier andere finalisten om deze titel.

Van 15 tot en met 17 maart knokten vijf finalisten in de IJsselhallen van Zwolle om de titel ‘beste monteur mobiele werktuigen van Nederland’. Allen kregen zes opdrachten die door een deskundige jury zijn beoordeeld. Zo werden de degens gekruist op het gebied van de hydrauliek, electro, airco, pneumatiek, motoren en elektronica. Winnaar Hekman wordt in september afgevaardigd naar ‘Euro-Skills’ in Boedepast. Daar gaat hij met 14 landen strijden om de titel beste monteur ‘Heavy Vehicle technology’ Europa.

Dat deze wedstrijd erg wordt gewaardeerd bleek de afgelopen dagen wel uit de toeloop van duizenden mensen, studenten en docenten, uit heel Nederland.

Jitse Nicolay van het Friesland college uit Heerenveen werd als tweede gekozen afgelopen zaterdag en Willem Verstappen van Helicon Boxtel kreeg een medaille voor de derde plaats.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten