Nieuws

Dealertevredenheidsonderzoek Tractoren 2014 weer van start

fedecom

Voor het vierde achtereenvolgende jaar vindt in mei het Dealertevredenheidsonderzoek Tractoren in Nederland weer plaats. Nieuw is een set keuzevragen rond het thema Financieringsondersteuning.

Wat is het doel van het onderzoek?

Doel is om de tevredenheid van de dealers over de dienstverlening van en hun relatie met hun tractormerkfabrikant/-importeur in beeld te brengen. De merken kunnen de resultaten gebruiken om de dienstverlening richting hun dealers te realiseren. In samenwerking met onze koepelorganisatie CLIMMAR vindt het onderzoek in zeven Europese lande plaats.

Wie ontvangt de enquête?

Nederlandse dealerbedrijven die als officiële dealer van een merk te boek staan, ontvangen van het Fedecom-secretariaat in mei een enquêteformulier. Daarvoor maken we gebruik van de dealerlijsten zoals de diverse merken die hanteren.

Wat houdt het onderzoek in?

Het – anoniem in te vullen – onderzoek bestaat uit een vragenlijst met keuzemogelijkheden gegroepeerd rond een aantal thema’s. Ook is er een aantal open vragen. Nieuw dit jaar is een set keuzevragen rondom het thema Financieringsondersteuning door het tractormerk. Een thema dat steeds meer speelt.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten zullen na de zomervakantie officieel bekend worden gemaakt. Vanuit ervaringen is Fedecom ervan overtuigd dat fabrikanten/importeurs kunnen profiteren van de onderzoeksresultaten. 2013 – cijfers en feiten Voor het vorige onderzoek in 2013 zijn 555 enquêtes naar 451 officiële Nederlandse dealers van twaalf merken verzonden. Met 213 ingevulde formulieren was de response 38%. De score bedroeg 14,1 gemiddeld.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten