Climmar-congres

Dealer onmisbaar in Kramp-keten

De functie van de dealer is ondanks schaalgroei en internet essentieel voor een goed werkende keten. Dat betoogt Eddie Perdok, CEO van Kramp uit Varsseveld, de Nederlandse totaalleverancier van onderdelen, technische services en business oplossingen voor landbouw, tuin&park en grondverzet.

Geografisch plaatje

Kramp, van 1951, heeft haar focus steeds meer op de international markt gericht. Onder het motto ‘Think Global, Act local’ richt ze zich met vijf distributiecentra en achttien verkooppunten sinds 2000 vooral sterk op Europa. Haar inkoopvestiging in China zorgt voor een snelle schakeling tussen inkoop en verkoop.

500.000 producten voorradig

Het klantenbestand van 35.000 adressen heeft keuze uit aanschaf bij de verkooppunten (met 200.000 onderdelen) of via de webshop (met 500.000 producten). Ze levert zowel A-merken als alternatieve onderdelen. Kramp huisvest een handelsvoorraad ter waarde van liefst 140 miljoen euro. Wereldwijd telt ze 1.400 medewerkers

Sterker met Grene

De Europese ambitie vertaalde zich in 2013 met de fusie met het Deense Grene, ook toonaangevend in onderdelen en service. Grene’s sterke positie in landbouw en industrie in Scandinavië en Oost-Europa sluit goed aan bij het werkveld van Kramp. In Rusland werkten ze al samen. Dit jaar verwachten ze een gezamenlijke omzet van 625 miljoen euro.

Inspelen op service

De meerwaarde van Kramp en Grene ligt volgens Perdok in de service. De 24/7 bereikbaarheid, snelheid, beschikbaarheid, online scanmogelijkheid en de flexibele afhandeling van orders in elke grootte maken het verschil.

Groei via Multi-brand en -channel distributie

Via een multi-brand en multi-channel-distributie wil Kramp vervolgens zo dicht mogelijk bij haar klanten staan. Met het shop concept van MyPartsPartner, Agricentre en Agcoshop beschikt Kramp/Grene momenteel over zo’n 400 shops in Europa. De dealer vormt hierin de sleutel tot succes, want feit is dat zonder dealer de eindklant niet optimaal bereikt wordt. Daarom betoogt Perdok tot slot: ,,Your success is our success!’’

Download de review CLIMMAR 2013

Please follow and like us:
RSS