Nieuws

Dagelijks demonstraties op AgroTechniek Holland 2014

fedecom

Nieuw op de derde editie van AgroTechniek Holland is dat de bezoekers demonstraties grondbewerking,  veldspuiten en bieten rooien te zien krijgen.

Naast de 20 hectare expositievelden is er een terrein van ruim 40 hectare waar exposanten hun nieuwe (oogst)machines dagelijks tonen. Het zijn zogenaamde ‘geleide’ demonstraties met een speaker die per machine de specificaties toelicht. De demonstraties zijn in de ochtend van 11 tot 12 uur en ’s middags van 15 tot 16 uur volgens het schema:

Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag
Spuiten middag middag middag middag
Bieten rooien ochtend ochtend
Grondbewerking middag middag middag middag

Spuitdemonstraties
Alle eigenschappen van de demonstrerende spuitmachines worden getoond op 15 hectare van het demonstratieterrein, waaronder in- en uitstappen (hoe makkelijk kom je in de cabine en/of bovenop de machine), tanken en vullen van middelen, in- en uitklappen spuitbomen (hoe snel klapt de machine uit en is ze spuitklaar), stabiliteit spuitbomen (hoe gedraagt de spuit zich op een lichte hindernisbaan en bij het keren op de wendakker), spoorvolgendheid, GPS sectiesturing, gedrag op verschillende snelheden en speciale manoeuvres.

Demonstraties grondbewerking
Drie disciplines van grondbewerking worden getoond: voorbewerking, kerende en niet kerende bewerking en zaaicombinaties. Per type werkgang en machinemerk worden spoorvorming, capaciteit, optimale rijsnelheid, optimale werkdiepte, grond specifieke toepasbaarheid, afstelling, aansturing en ergonomie belicht.

Alles over bieten rooien
Hier ziet de bezoeker de laatste stand van zaken op het gebied van bietenrooiers, waaronder informatie over bovengronds verlies, puntbreuk, kophoogte, tarra, botsenergie, afvoer en verspreiding van loof, bodemdruk, capaciteit, verbruik en GPS. Op het demonstratieterrein zijn 7 hectare suikerbieten beschikbaar om gerooid te worden.

www.agrotechniekholland.nl
Naast deze nieuwe demonstraties is er ook weer een Trekkerparcours waar boeren dagelijks van 12 tot 15 uur testritten kunnen maken op de nieuwste trekkermodellen en – ook nieuw dit jaar – een Energiepaviljoen met alles over robotisering voor akkerbouw en veeteelt. Het outdoor agro-evenement is inmiddels volgeboekt met zo’n 260 fabrikanten, importeurs en dealers die ruim 3.000 machines tonen van 450 merken. Daarmee is ‘alles wat boeren boeit’ van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014 te zien op Nederlands grootste landbouwevenement in Biddinghuizen. Alle actuele informatie is te vinden op www.agrotechniekholland.nl.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten