Cijfers aantal opleidingen mobiele werktuigen bekend – Hoogste stijging in 2020 tot nu toe

In tijden van crisis is goed nieuws een welkome afwisseling. En ondanks dat dit jaar àlles anders verliep dan gepland of gehoopt, vooral voor het onderwijs én bedrijven in onze branche, is er op het gebied van opleidingen toch ècht positief nieuws te melden!

Onlangs werden de cijfers van de studentenaantallen voor de opleidingen tot (Allround) monteur mobiele werktuigen bekend. Al zes opeenvolgende jaren is het aantal studenten gestegen. Waarbij het afgelopen jaar, dus 2020, uitblinkt: de hoogste stijging tot nu toe. Maar liefst 8% méér studenten dan het jaar ervoor begonnen aan een opleiding tot monteur mobiele werktuigen. Een aantal dat de toekomst van onze sector heel veel vertrouwen geeft.

Forse stijging uitlevering leermiddelen opleidingen mobiele werktuigen
Toeval? Nee, bepaald niet. Door een gemeenschappelijke inspanning van branches, bedrijven en onderwijs is er veel geïnvesteerd in voorlichting en het werven van nieuwe studenten. Maar ook: er is een actief netwerk ontstaan dat met hulp van heel veel enthousiaste docenten op diverse scholen, passend lesmateriaal heeft ontwikkeld. Het platform Tim heeft ongelooflijk veel werk verzet. Sinds 2018, het jaar dat Tim actief werd, is de jaarlijkse stijging aanzienlijker geworden. We zien dit vertaald in de hoeveelheid leermiddelen die Tim heeft mogen uitleveren. In 2020 bijna zeven keer meer dan in 2018.

Branche van techniek, innovatie en groei
Tim is aantoonbaar de goede weg ingeslagen en weet – zelfs in een zeer hectisch jaar- jonge mensen te inspireren waardoor ze kiezen voor een branche van techniek, innovatie en groei. Groei die alleen mogelijk is door een constante instroom van nieuw en goed opgeleid personeel. Als dat kan in tijden van crisis, kijken alle partners van Tim met veel interesse uit naar het komende jaar.

Tekst: Van Dijk Teksten

Please follow and like us:
RSS