Nieuws

CEMA secretaris-generaal aan het woord in De Loonwerker

fedecom

In De Loonwerker, maart 2015, verschijnt een interview met Ulrich Adam, de secretaris-generaal van CEMA. Fedecom is één van de 11 nationale lid federaties van CEMA, de Europese koepelorganisatie van machinefabrikanten die ca. 4.500 bedrijven vertegenwoordigd met een gezamenlijke omzet van ca. 26 miljard euro.

Uitgekiende wetgeving en duidelijke regels rond landbouwmachines in een verenigd Europa is het kerndoel van CEMA. Dit ten behoeve van de concurrentiepositie van onze sector én slimme technologie ontwikkelen die het boeren gemakkelijker moet maken om op een duurzame manier zowel de wereld te voeden als de industrie te voorzien van ruwe vezels.

Een concreet voorbeeld voor de loonwerkers is uniforme regelgeving voor het rijden op de openbare weg met o.a. maaidorsers, aardappelrooiers en hakselaars. De huidige verschillen in regels en wetten leiden tot onnodige kosten voor de fabrikant.

Europa is de grootste producent van landbouwmachines wereldwijd, en zij spelen een leidende rol in innovatie. Gebruik van drones, sensoren en data maakt machines slim om met minder input en op een duurzame wijze meer productie te realiseren.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten