Nieuws

Duurzame samenwerking trainingspartners in agrarische en technische sector

VMR, Aeres Tech, Fedecom en Fedecom Academy bieden de branche verkoopondersteunende trainingen

Met deze samenwerking mogen bedrijven in de sector rekenen op flink wat extra kwaliteit in opleiden en trainen. Door de krachten te bundelen ontstaat een breed netwerk, wordt kennis van de sector gedeeld, gaat de kwaliteit van opleidingsprogramma’s sterk omhoog en krijgen deelnemers trainingen van ervaren en professionele trainers. Precies wat de branche nodig heeft om te groeien en bij te blijven in veranderende marktsituaties en technologische ontwikkelingen.

Het aanbod van trainingen bestaat in beginsel uit zes trainingen die eventueel ook als incompany trainingen kunnen worden afgenomen. Ambitieus Ondernemen, Leiderschap, Verkoop, Werkplaats chef, (Service) Monteur en Magazijn (Partsmanager) zijn trainingen waarbij deelnemers begeleid worden bij veranderingen om persoonlijke- maar ook commerciële groei te realiseren.

Plannen formuleren onderneming
Volgens Johannes van der Meulen van VMR Commerciële Groei vragen deze 5 tot 6-daagse trainingen een actieve rol van deelnemers. “Bij dit type trainingen moet je als ondernemer of leidinggevende echt aan de slag. Soms heb je iemand nodig die je een spiegel voorhoudt om te kunnen veranderen, te verbeteren. Het zijn stappen waarbij wij deelnemers begeleiden. Zij maken plannen, formuleren zelf doelen en zullen uiteindelijk deze plannen moeten implementeren in hun dagelijkse werkzaamheden en/of de onderneming.”

Vakinhoudelijke verbeteringen Agri & Techniek
Door de diversiteit aan trainingen binnen de samenwerking ontstaat één herkenbaar loket waar leden van Fedecom een beroep op kunnen doen. Deze agrotechnische trainingsselectie reikt vakgenoten leermiddelen aan om in een gemeenschappelijk vakgebied kennis op te doen en beter te worden in dat vak. “Dat kan binnen één en dezelfde onderneming, maar dat is ook uitvoerbaar over de muren heen van verschillende bedrijven. Ondanks verschillen in merken en producten dragen goede trainingsprogramma’s, met de focus op de ontwikkeling van mensen, teams en organisatie, bij aan vakinhoudelijke groei binnen de hele Agri & techniek- sector,” zo meent Johannes.

Uitdagingen mechanisatiebranche herkennen en benutten
De sector heeft behoefte aan continuïteit, rendementsverbetering, behoud van medewerkers en het invullen van de veranderende behoeften van de klant. Naast technische scholing bieden de trainingspartners ondernemers en leidinggevenden handvaten om planmatig en efficiënter te werken waarbij er ruimte is voor de persoonlijke groei van hun medewerkers. Een uitdaging zegt u? Zeker! Zorg dat u goed opgeleid bent om kansen in de mechanisatiebranche te herkennen en in te zetten om uw onderneming te managen en te doen blijven groeien.

Klaar om uw organisatie, teams en individuele medewerkers mee te nemen in uw groeipotentie? Meer over het gezamenlijke trainingsaanbod kunt u hier lezen.

Tekst: Alinda van Dijk

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten