Industrie & Intern transp

Bijblijven en betere kansen op de arbeidsmarkt

Ruben Wassen was al een jaar in dienst bij Materieel Service in Coevorden toen zijn begeleider hem voorstelde de opleiding MMIT te gaan volgen. Ook al had hij nu een jaar praktische ervaring als heftruckmonteur achter de rug, hij zag dit aanbod meteen zitten. Volgens Ruben kan het nooit kwaad iets nieuws te leren en deze opleiding zag hij vooral als een mogelijkheid om ‘bij te blijven’ zodat hij zijn werk beter kan uitvoeren.

De 22-jarige Ruben is van mening dat bijscholing in zijn vak een noodzaak is: “ De technologie en elektronica van dit type machines blijven zich ontwikkelen en dat moet je op de voet blijven volgen. Het gaat zo snel! Ik grijp deze kans met beide handen aan”. Hij doet het overigens met veel plezier, want leergierig en ambitieus is hij zeker!

Hydrauliek en elektronica heftrucks
Hij is al opgeleid tot automonteur en met verbrandingsmotoren kan hij goed uit de voeten, maar voor reparaties aan de hydrauliek en de elektronica van heftrucks kwam hij voor zijn gevoel toch te kort. Hij denkt met het volgen van deze opleiding en het halen van het bijbehorende diploma zijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. “Zoveel mogelijk kennis en diploma’s maken je voor werkgevers interessanter. Het krijgen van een vaste aanstelling komt hierdoor dichterbij”. De ambities van Ruben gaan overigens nog wel verder. Hij vindt het werken aan heftrucks prachtig maar hoopt in de toekomst ook nog andere voertuigen of mobiele werktuigen te gaan repareren. “Eerst maar eens die heftruck in de vingers krijgen. Uitgeleerd ben ik nog lang niet en wie weet kan ik nog eens voor mezelf beginnen!”

De leerstof van de opleiding MMIT vindt Ruben overigens zeer goed te behappen. “Er zijn wel theoretische onderdelen die me wat meer moeite kosten maar tijdens de schooldagen kom ik er met de docent en de medeleerlingen meestal wel uit. Je krijgt voldoende gelegenheid om vragen te stellen.”

Please follow and like us:
RSS