Benut het potentieel van het personeel!

Opleiden en ontwikkelen van werknemers is een belangrijk thema voor alle bedrijven in Nederland. Medewerkers moeten voortdurend bijblijven om goed te kunnen functioneren. Een vraagstuk dat ook in de landbouwtechniek, industrie & intern transport, veehouderijtechniek, groentechniek en tuinbouwtechniek speelt. Hoe houden we onze werknemers op langere termijn duurzaam inzetbaar en hoe wordt de potentie benut? De medewerkers zijn immers de sleutel van het succes van jouw bedrijf. Daarom is het belangrijk dat zij zich blijven ontwikkelen. Extern opleiden van mensen kost veel tijd en geld, leren is niet altijd makkelijk en staat een leven lang ontwikkelen soms in de weg.

De MKB lidbedrijven van Fedecom kunnen daarom volledig worden ondersteund bij het intern leren, ontwikkelen en verbeteren. Dat kan met ondersteuning van TIM Business experts en door gebruik te maken van een nieuwe subsidieregeling in 2020, genaamd de SLIM regeling.

SLIM idee voor MKB!
Maak gebruik van de SLIM-regeling voor de ontwikkeling van jouw medewerkers. Waarvoor is de regeling voor te gebruiken:

 1. de doorlichting van de onderneming uitmondend in een opleidings- of ontwikkelplan gericht op het inzichtelijk maken van de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming;
 2. het verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden in de onderneming, of in geval van een samenwerkingsverband werkenden in andere mkb-ondernemingen;
 3. het ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen of invoeren van een methode in de onderneming die werkenden in de onderneming stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen tijdens het werk; of
 4. het gedurende enige tijd bieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsopleiding of een deel daarvan in de derde leerweg bij een erkend leerbedrijf.

Omdat dit voor veel bedrijven een ingewikkeld proces is, hebben wij een organisatie voor u gevonden die samen met u deze aanvraag kan doen, en u kan helpen bij het aanpakken van dit  thema. Wij sturen u deze informatie welke wij samen met TIM Business experts Sweeburg en Wecreate Consulting hebben opgezet.

Een greep uit de onderwerpen waar u mee aan de slag zou kunnen en binnen de regeling vallen:

 • Een doorlichting leidend tot een opleidings- en/of ontwikkelplan
 • Individueel loopbaanadvies en coaching
 • Methodiek voor Professionaliseren, Leren & Verbeteren
 • Leiderschapstrajecten en hoe stimuleren leidinggevenden mensen om te leren
 • Individueel loopbaanadvies met gesprekken en hulp
 • Verbeteren en uitvoeren van de gesprekscyclus over loopbaan en ontwikkeling
 • Teams beter laten samenwerken en samen leren
 • Inrichten van praktijkleren eventueel ondersteund met moderne leermiddelen
 • Interne kennisoverdracht en kennisborging
 • Creëren van praktijkleerplaatsen
 • Ondersteuning bij de uitvoering van eigen (maatwerk)projecten

En ter ondersteuning van de regeling zelf:

 • Ondersteuning bij de aanvraag van de SLIM subsidie
 • Verzorgen van de administratie en verantwoording van de subsidie

Wilt u ook aan de slag?
Dat kan! We helpen u graag op weg. Wanneer u vóór 15 september 2020 bij Sweeburg of Wecreate aangeeft dat u wilt deelnemen, dan is het mogelijk om met behulp van de slimregeling een groot deel (minimaal 60% of 80%) tot een maximum van €24.999,00 van de kosten vergoed te krijgen. De aanvraag moet dan in het tijdvak van 1 t/m 30 september 2020 ingediend worden, project mag tot maximaal een jaar duren en u mag niet meer dan 250 medewerkers in dienst hebben. Dus: overweegt u om te investeren in de ontwikkeling van uw personeel en/of het management, dan is het nu een goed moment om door te pakken. Sweeburg en Wecreate hebben een subsidie-deskundige beschikbaar die u kan helpen de aanvraag te doen. Vandaag bellen? Is binnen een week advies of een aanvraag zinvol is.

Kijk op www.slimideevoormkb.nl

Neemt u hiervoor contact op met:
Wim Overeem Tel. 06-57401564 of mail uw idee of vraag naar: overeem@fedecom.nl
Raymond Sweers Tel. 06-46962157 of mail uw idee of vraag naar: raymond@sweeburg.nl

Please follow and like us:
RSS