Landbouwtechniek

AiCplus van Agrifac wint innovatieprijs Bronzen Sikkel 2018

De vakjury heeft unaniem de innovatieprijs Bronzen Sikkel op ATH toegekend aan AiCPlus van Agrifac Machinery BV: “Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen. Een waardevolle innovatie voor de sector die de Bronzen Sikkel 2018 meer dan verdient.”  De innovatieprijs is uitgereikt op de eerste dag van AgroTechniek Holland in Biddinghuizen, het grootste agro-evenement van Nederland.

Tweede en derde prijs
De jury kende een tweede prijs toe aan Case IH/Steyr voor de S-Brake en aan New Holland voor het Intelligente aanhangwagenremsysteem. “Beide bedrijven ontvangen deze tweede prijs, omdat hun nieuwe aanhangwagenremsysteem ervoor zorgt dat de aanhanger remt zonder rempedaal, maar op de bak en door gas terug te nemen. Dit zorgt voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit.” De derde prijs was voor Homburg Holland met WaterXTRTM “dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.”

De vakjury – met juryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst) – bekeek bijna 60 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector.
Dit leverde 10 nominaties op, de overige genomineerden waren Agrometius met Taakkaart.nl, AppsforAgri met Spuitplanner, Evers Agro met Evers Ruggenteeltwoeler, Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH Co. KG met Big X 80 serie, Michelin Nederland NV met EvoBib, PERFECT – Van Wamel met 3D-Flexbok en REMA Environmental Machinery BV met REMA EnviMaxX – E 475.
Alle innovaties en merken die getoond worden staan op www.agrotechniekholland.nl.

AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 september dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Please follow and like us:
RSS