Nieuws

Agrotechniek Holland volgeboekt

fedecom

Agrotechniek Holland, het grootste agro-evenement van Nederland, is volgeboekt. Het evenement vindt plaats van 10 tot en met 13 september 2014 en toont met 3000 machines van 450 merken en interessantie demomstraties ‘alles wat boeren boeit’.

Met ruim 3.000 landbouwmachines van meer dan 450 merken is de derde editie van AgroTechniek Holland volgeboekt. Op het grootste outdoor agro evenement van Nederland wordt ‘alles wat boeren boeit’ van 10 t/m 13 september in Biddinghuizen getoond door 260 fabrikanten, importeurs en dealers in de landbouwmechanisatie.

Naast deze 3.000 nieuwste trekkers, werktuigen, oogstmachines, melktechniek en stalinrichting is er ook een TrekkerParcours waar boeren gratis testritten kunnen maken op de allernieuwste trekkers. Verder is er een Agroverkeerpaviljoen met alles over veiligheid en rijvaardigheid en zijn er talrijke innovaties die meedingen naar de noviteitenprijs Bronzen Sikkel. Nieuw dit jaar zijn demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking en een Energiepaviljoen waar robotisering in de akkerbouw en veeteelt centraal staat. Dit tweejaarlijkse evenement voor loonwerkers, akkerbouwers, melkveehouders en boeren met een gemengd bedrijf is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Demonstraties oogsten, veldspuiten en grondbewerking
“Nieuw op deze derde editie van AgroTechniek Holland is dat de bezoekers demonstraties bieten rooien, grondbewerking en veldspuiten te zien krijgen. Naast de expositievelden is een terrein van ruim 40 hectare beschikbaar waar exposanten de gelegenheid krijgen om hun nieuwe (oogst)machines dagelijks te tonen aan de verwachte tienduizenden loonwerkers, akkerbouwers en veehouders. Dat is dagelijks van 11 tot 12 uur en van 15 tot 16 uur,” aldus beursmanager Willem Bierema.

Energiepaviljoen toont alles over robotisering en energie
Robots, sensortechniek, GPS technologie, automatisering, zelfrijdende machines en drones. Er verandert veel in de landbouw. In het Energiepaviljoen krijgt de bezoeker een blik op de  techniek en energie van morgen. Van een robottrekker zonder cabine die volledig automatisch op een afgebakend perceel werkzaamheden uitvoert tot een aardappelopslagverwijderingsrobot, suikerbietenoogstrobot en een Body Koe-ler voor koeien. Maar ook is er alles over biogas, stroom uit mest, bewegingsenergie, lichaamswarmte, windmolens en zonne-energie.

TrekkerParcours om nieuwste trekkers te testen
Zelf rijden op de nieuwste trekker op een parcours vol obstakels? Het kan dagelijks van 12 tot 15 uur op het TrekkerParcours met veel voorkomende verkeerssituaties uit de dagelijkse praktijk. Een uitgelezen kans om te testen hoe goed de trekker presteert. Bezoekers kunnen, onder toezicht van deskundige instructeurs, trekkers zelf testen, aan de tand voelen en ervaren.

Veiligheid en rijvaardigheid centraal op Agroverkeerpaviljoen
Landbouwmachines worden steeds sneller, groter en sterker. Dit vraagt in toenemende mate om betere vaardigheden en beheersing van degenen die ze besturen. Rijvaardigheid, technische checks en bewustwording van chauffeur en omgeving zijn cruciaal om ongelukken en overlast te voorkomen. Op het Agroverkeerpaviljoen belichten CBR, Ploeg Vereniging Nederland, CUMELA, Fedecom en COM-keur alles rondom veiligheid en rijvaardigheid, met aandacht voor Trekkerbehendigheid, het nieuw in te voeren T-rijbewijs, de verkiezing Beste chauffeur van Nederland, kentekening, botsabsorbers, remmentesters en gratis stickers Agroverkeer voor op landbouwmachines.

Innovaties in de schijnwerpers
Onder het beursaanbod van meer dan 450 merken zijn talrijke productinnovaties. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend. De vakjury bekijkt alle inzendingen en beoordeelt in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Op de eerste beursdag, woensdag 10 september, wordt bekendgemaakt wie de winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2014.

www.agrotechniekholland.nl
De beurs wordt georganiseerd in opdracht van FEDECOM. Grote partijen waaronder LTO, Rabobank, CUMELA en WUR hebben zich als partner gecommitteerd aan dit totaalevenement waar landbouwmechanisatie tot leven komt. De beurs is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september dagelijks open van 10 tot 17 uur. De entree is gratis op vertoon van een relatiekaart, die verspreid worden via deelnemende importeurs, fabrikanten en dealers. Bij de kassa is de toegangsprijs € 19,50 per persoon en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Wie vooraf een online ticket aanschaft via www.agrotechniekholland.nl krijgt € 2,- korting en betaalt dus € 17,50- per persoon. Agrarische studenten hebben gratis toegang, mits aangemeld via de school. Parkeren is gratis. Actuele informatie, waaronder een deelnemers- en merkenlijst, noviteitenoverzicht en de plattegrond is te vinden op
www.agrotechniekholland.nl.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten