Nieuws

AgroTechniek Holland laatste test voor Vakkanjer op weg naar Europese titelstrijd in Lille

fedecom

Voor landbouwmechanicus Giel Buijs is AgroTechniek Holland de laatste test op weg naar EuroSkills 2014 (2-4 oktober, Lille). De 23-jarige Vakkanjer ondergaat in Biddinghuizen een uitgebreide training voor hij afreist naar de Europese titelstrijd in Frankrijk. Publiek kan de oefenwedstrijd van de Nederlands kampioen landbouwmechanisatie live meemaken op de stand van PTC+ en Fedecom.

Buijs (werkzaam bij Liebau – Roosendaal) werd afgelopen maart Nederlands kampioen landbouwmechanisatie tijdens de VakkanjerWedstrijden. Met zijn titel sleepte hij ook een ticket naar EuroSkills 2014 in de wacht. In oktober vertegenwoordigt hij Nederland in Lille, samen met twaalf andere aanstormende talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek.

“Ik ben al maanden bezig met de voorbereiding,” zegt Giel Buijs. “In Lille moet het straks allemaal gaan gebeuren. AgroTechniek is een mooie kans om te testen waar ik nu sta, met al dat publiek dat toekijkt. Daar heb ik tijdens EuroSkills ook mee te maken. Ik moet me gewoon vastbijten in de opdracht. EuroSkills wordt een mooie uitdaging, met tegenstanders uit heel Europa.”

Buijs werkt in Biddinghuizen aan verschillende machines en voert opdrachten uit op het gebied van motoren, aandrijftechniek, transmissies, elektronica, meet- en regeltechniek en hydrauliek. Begin oktober reist hij met de overig leden van Team Nederland af naar Lille voor de Europese titelstrijd (www.euroskills2014.org).

AgroTechniek Holland, Nederlands grootste landbouwevenement, is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014 in Biddinghuizen. Kijk voor meer info op www.agrotechniekholland.nl.

Volg de Vakkanjers op Facebook.com/vakkanjers en www.devakkanjers.nl.

Please follow and like us:
RSS
Nieuwsberichten