AgriFood meets Geo

fedecom

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dag is te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

De agrarische sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriƫnten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geo-logistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Zoals slimme, eenvoudige mobiele apps die tijdig waarschuwen voor droogte of ziekten.

Centraal staat de vraag: Hoe kan geo bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem? Geo- data kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het opwekken van energie of het verlenen van zorg.

Deze dag is een samenwerking van ZLTO, HAS Hogeschool en Ruimteschepper.

Locatie: Agri Food Plaza, Onderwijsboulevard 225 in Den Bosch

Klik hier voor het gehele programma en direct aanmelden

Please follow and like us:
RSS