Climmar-congres

60-jarig Climmar schetst toekomst van de mechanisatiekolom

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 oktober jl. vond het jaarlijkse Climmar-congres in Nederland plaats. Fedecom, de Nederlandse brancheorganisatie voor zowel dealers, als importeurs en fabrikanten, was gastheer van dit jubileum congres.

Climmar viert jubileumjaar

60 jaar bestaat Climmar, de Europese koepelorganisatie van 16 nationale brancheorganisaties die gezamenlijk circa 15.000 mechanisatiebedrijven vertegenwoordigen. Fedecom-leden waren daarom uitgenodigd voor het jubileumcongres op zaterdag 5 oktober.

Doel van de tweedaagse

– bespreken van de laatste brancheontwikkelingen in de verschillende landen
– inzicht krijgen in sectorrelevante internationale trends en ontwikkelingen

Feedback en bevindingen

De deelnemers spraken hun lof uit over de organisatie en het geboden programma. Zowel de unieke gekozen locatie in de vorm van StoomSchip Rotterdam als de aanwezige sprekers vielen goed in de smaak. Het programma sloot primair aan op de dealers als voornaamste doelgroep, maar bij de meeste thematiek werden importeurs en fabrikanten ook belicht. In dat opzicht viel de belangstelling vanuit de Fedecom-leden op de tweede dag tegen.

Wereldwijde kansen…

De diverse sprekers gaven de aanwezigen goed inzicht in de wereld van Climmar en mechanisatie. Tevens wees de rode draad uit dat ontwikkelingen in deze sector zich in een versnelling bevinden. De snel toenemende wereldbevolking – die in 2050 kan oplopen tot 9 miljard mensen – biedt de sector kansen.

…Individuele uitdaging

Maar individuele bedrijven zullen wel mee moeten en blijven innoveren. Alleen dan kunnen deze bedrijven hun klanten voorzien in de meest efficiënte mechanisatie en high tech om het land nog slimmer te kunnen bewerken.

Download de review CLIMMAR 2013

Please follow and like us:
RSS