Landbouwtechniek

10 nominaties voor innovatieprijs De Bronzen Sikkel 2018

Op AgroTechniek Holland 2018, het grootste agro-evenement van Nederland, lanceren ruim 200 fabrikanten, importeurs en dealers talrijke primeurs voor boeren en loonwerkers. De meest opvallende noviteit wordt bekroond met de Bronzen Sikkel, een innovatieprijs die door een vakjury wordt toegekend.
De vakjury – met juryleden Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Landbouwmechanisatie en Veehouderij Techniek), Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Hessel Doornbos (Agrio/Trekkerweb.nl), Frits Huiden (Reed Business/TREKKER en Boerderij) en Han Reindsen (LTO/Nieuwe Oogst) – bekeek 55 inzendingen en beoordeelde in welke mate ze vernieuwend en onderscheidend zijn voor de toekomst van de agrarische sector. Dit leverde 10 nominaties op.
Op de eerste beursdag, woensdag 12 september, wordt bekendgemaakt welke van deze genomineerden winnaar wordt van de Bronzen Sikkel 2018.

10 genomineerden voor de innovatieprijs Bronzen Sikkel:

Agrifac Machinery BV – AiCPlus
Dit camerasysteem met kunstmatige intelligentie is de techniek van de toekomst die zorgt voor gericht sproeien en plantspecifieke behandeling, en daarmee reductie van beschermingsmiddelen.

Agrometius – Taakkaart.nl
Een portal waar telers gratis en eenvoudig een taakkaart per perceel kunnen maken voor variabele dosering, een laagdrempelige stap naar precisielandbouw voor iedereen.

AppsforAgri – Spuitplanner
Berekent aan de hand van middeleigenschappen en lokale, actuele weerdata per perceel het beste spuitmoment voor de komende 48 uur.

Case IH – S-Brake
Omdat de aanhanger remt zonder rempedaal maar op de bak en door gas terug te nemen, zorgt dit voor verbetering van de verkeersveiligheid en voor extra stabiliteit.

Evers Agro – Evers Ruggenteeltwoeler
De combinatie van diepe, niet kerende grondbewerking bij het maken van ruggen zorgt voor dieper en beter wortelen van gewassen en minder uitspoeling van nutriënten naar het grondwater, dus speelt in op het steeds grilliger wordende klimaat.

Homburg Holland – WaterXTRTM
Dit CO2-injectiesysteem is een nieuwe methode voor het optimaliseren van de PH-waarde van water voor een optimaal spuitresultaat.

Maschinenfabrik Bernard Krone GMBH 7 Co KG – Big X 80 serie
Deze nieuwe cabine lift tilt op eenvoudige wijze de cabine van de hakselaar 70 cm omhoog voor een beter overzicht, hoger werkgemak door minder geluid in de cabine en hogere veiligheid.

Michelin Nederland NV – EvoBib
Eerste multifunctionele band die de mogelijkheden van luchtdruk-wisselsysteem optimaal benut voor transport op de weg en in het veld.

PERFECT – Van Wamel – 3D-Flexbok
Aanbouwbok voor de fronthef die het werken in combinatie met een grote ploeg optimaliseert en het onderwerken van groenbemester efficiënter maakt, zowel in als uit de voor.

REMA Environmental Machinery BV – REMA EnviMaxX – E 475
Elelektrificatie van looftrekker maakt dat de machine nauwkeuriger te besturen is, zorgt voor veiligere aandrijving en lagere kans op milieuschade.

www.agrotechniekholland.nl
Alle innovaties en merken die getoond worden staan op www.agrotechniekholland.nl.
AgroTechniek Holland in Biddinghuizen is van woensdag 12 tot en met zaterdag 15 september dagelijks open van 10 tot 17 uur.

Please follow and like us:
RSS